Reise

Leie av feriehus og hytte på rekordnivåer

3 av 10 nordmenn skal leie bosted i sommerferien.

Foto: Maxim Blinkov / Shutterstock / NTB scanpix.

Foto: Maxim Blinkov / Shutterstock / NTB scanpix.

Artikkel av: Martine Holøien
21. juni 2018 - 08.50

Fra 2015 til 2017 opplevde FINN reise en vekst på 50 prosent i trafikk og brukere på feriehus og hytte.

Påsken var den mest ettertraktede leieperioden hittil i 2018. Fra april til i dag har det vært en økning på 20 prosent i bestillinger av feriehus og hytter på FINN sammenlignet med samme periode i fjor.

- Vi ser at etterspørselen etter feriehus og hytter til leie, både i Norge og utlandet, har økt voldsomt de siste to årene, sier Eivind W. Christiansen, produktdirektør for FINN reise.

FINNs ferske reiseundersøkelse, gjennomført i samarbeid med Norstat, viser at over 30 prosent av nordmenn skal leie feriehus/hytte i utlandet i sommer. 

Hele syv av de topp ti mest populære utenlandsdestinasjonene på feriehus- og hytte til leie (fra april til og med i dag), er spanske.

På spørsmål om hvorfor man velger å leie feriehus/hytte, svarer nesten 60 prosent at det er fordi det er enklere og rimeligere å lage mat.

Ellers er økt fleksibilitet (56 prosent), bedre plass (50 prosent), mulighet til å bo flere sammen (47 prosent) og gunstig pris (40 prosent) blant årsakene.

Hele 90 prosent sier at beliggenhet er det de er mest opptatt av når de skal leie, i tillegg til gunstig pris (67 prosent), andres anmeldelse av bosted (36 prosent) og at det er plass til å være flere samlet (29 prosent).

Å leie feriehus eller hytte i Norge i sommerferien er også populært, der nesten 20 prosent sier at de har planer om å gjøre det i år.

De mest populære feriehus/hytte til leie-destinasjonene i utlandet:

 1. Gran Canaria
 2. Torrevieja
 3. Alicante
 4. Marbella
 5. Mallorca
 6. Strømstad
 7. Malaga
 8. Kreta
 9. Nice
 10. Atea

De mest populære feriehus/hytte til leie-destinasjonene i Norge:

 1. Kristiansand
 2. Kragerø
 3. Hvaler
 4. Sørlandet
 5. Østfold
 6. Vestfold
 7. Stavern
 8. Risør
 9. Telemark
 10. Tjøme