Reise

Når ferien skal bestilles

Dette vil nordmenn flest gjøre en god deal på

Selv med god råd, er det én ting nordmenn helst vil spare penger på.

Kvinne, fly, ferie. Foto: Denis Belitsky / Shutterstock / NTB scanpix.

Kvinne, fly, ferie. Foto: Denis Belitsky / Shutterstock / NTB scanpix.

Artikkel av: Are  Strandli
19. juli 2018 - 20.33

Nordmenn er et svært bereist folkeslag, og stadig flere legger ferieturen til utlandet.

Hvor man reiser, hva man skal oppleve og hvor mye penger man skal bruke på ferie varierer selvfølgelig.
Er det imidlertid én ting nordmenn er ganske samstemte om, så er det hva som er det viktigste å spare penger på i forbindelse med ferien.

Flybilletten.

Hele 42 prosent av nordmenn oppgir nemlig at flybilletten er det viktigste å spare penger på når man skal på ferie, viser en fersk undersøkelse fra hotell- og reisesøkesiden momondo.no.

De unge er naturlig nok aller mest opptatt av det.

Blant unge reisende mellom 18 og 22 år, svarer over 50 prosent at prisen på flybilletten er viktigst. 

- Nordmenn har generelt god råd. Det ser vi av resultatene som handler om økonomi i vår internasjonale reiselivsundersøkelse og ikke minst, det høye antall reisesøk på momondo.no. Men selv om vi har god råd, er vi tydeligvis svært opptatt av å gjøre en god deal, og dette gjelder særlig når vi bestiller flybilletter, sier Line Schjelde, talsperson for momondo i Norge.

 Prisgaranti

Som en konsekvens av at nordmenn er svært prisbevisste når det gjelder flybilletter, lanserer momondo.no prisgaranti på flysøk.

Prisgarantien innebærer at momondo refunderer prisdifferansen dersom man finner et billigere fly-alternativ på en annen reisesøkeside i Norge på samme dag.

Samme garantien gjelder for hotell.

- I momondo ønsker vi at folk skal åpne opp verden og oppleve forskjellige destinasjoner og kulturer. Med vår nye prisgaranti håper vi at enda flere kan oppleve gleden og verdien av å reise, sier Schjelde.