Reise

Betalte ut 1,1 mrd. i reiseerstatninger

Forsikringsutbetalingene til folk som har vært uheldige på ferie, har steget med snaut 3 prosent på to år. Etter en nedgang i fjor, økte de igjen i år.

Foto: Hegnar.no

Foto: Hegnar.no

Artikkel av: NTB
21. august 2018 - 22.14

Hittil i år har forsikringsselskapene betalt ut snaut 1,1 milliarder kroner i reiseerstatninger. Det er drøyt 7 prosent mer enn i fjor, men bare 2,9 prosent mer enn i 2016, viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge.

Utbetalinger i forbindelse med sykdom på reise utgjør omtrent halvparten av erstatningene. Der er årets beløp bare 0,1 prosent høyere enn for to år siden, men hele 9,1 prosent høyere enn i fjor, da nedgangen var markant. Justert for prisstigningen har sykeerstatningene vært nokså stabile siden 2015, men før det ble de omtrent firedoblet siden 2002.

– Forskjellige infeksjonssykdommer drar antallet syke opp, mens alvorlige sykdommer kan gi høye erstatninger. Dessuten reiser vi langt, ofte og til mer eksotiske strøk en tidligere, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge. Årets beløp er det største noensinne.

Utbetalingene etter ulykker har økt med drøyt 5 prosent det siste året. Derimot ble det betalt ut 1 prosent mindre for å dekke tyverier og tap av reisegods. Denne posten er redusert med nærmere 11 prosent på to år.

Avbestillinger og andre skader førte til 10 prosent høyere utbetalinger i år enn i fjor.

(©NTB)