Reise

DNB kvitter seg med hotell i Hardanger

- Det har vært god interesse for eiendommen, og vi har vært i forhandlinger med flere parter, sier DNB-topp.

Fra Hardanger. Foto: NTB Scanpix

Fra Hardanger. Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
31. august 2018 - 15.27

Hotelleier Bjørn Kovacs og investor Ole Lilland kjøper Brakanes hotell i Ulvik. DNB har eid hotelleiendommen i to år, og er glade for at lokale krefter tar over eiendommen, heter det i en melding.

- Vi tok med Stay Tuned Hotels over driften av Brakanes Hotel i mars 2016, en måned senere tok vi også over driften av Hardangerfjord Hotel i Øystese, og i februar 2017 Quality Hotel Vøringfoss i Eidfjord. Det ligger klare stordriftsfordeler med å drive tre hoteller i Hardanger og de to siste årene har vi jobbet hardt for å få til langsiktighet i de tre hotellene. Med kjøpet av eiendommen Brakanes Hotel har vi nå sikret oss langsiktige leieavtaler for alle tre hotellene, sier Kovacs.

Som største private arbeidsgiver i Ulvik har Brakanes en viktig posisjon, og de nye eierne har store planer for både eiendommen og hotelldriften fremover, fremgår det.

- Med våre utviklingsplaner ønsker vi å sikre arbeidsplasser lokalt og skape gode opplevelser for tilreisende med god lokal mat, positiv service og rikelig med aktiviteter. Vi har allerede etablert tett samarbeid med lokale og regionale aktører innen mat, drikke, kulturer og aktiviteter. Det er her vår fremtidige konseptuelle utvikling har sitt tyngdepunkt, sier han. 

- Kurs og konferansefasilitetene ved hotellet har også fått et løft det siste året, vi ønsker å skape en unik møteplass for bedrifter som ønsker konferanser med spennende innslag av aktiviteter, lokalmat i flotte omgivelser.

Bjørn Berg, som har fulgt opp salgsprosessen lokalt for DNB er fornøyd med salget og at eiendommen blir tatt over av lokale krefter. 
- Det har vært god interesse for eiendommen, og vi har vært i forhandlinger med flere parter. Vi er fornøyd med salget og at eiendommen nå blir tatt over av en kjøper med lokal forankring og som kjenner eiendommen godt. 
- Brakanes hotell er allerede et veldrevet hotell, men har samtidig et stort potensial. Det er brukt store summer på fornying og oppussing av bygningsmassen de siste årene, og de nye eierne har spennende planer for å utvikle eiendommen videre.