Reise

Mange klager på Norwegian

Norwegian er fortsatt på klagetoppen blant flyselskapene og er på vei mot ny rekord, men få av dem som klager, får medhold.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: NTB
22. august 2018 - 06.13

Hittil i år har Transportklagenemnda for flyreiser behandlet 205 saker mot Norwegian, skriver Dagens Næringsliv. Hittil i år står lavprisselskapet for over 40 prosent av klagesakene i nemnda. I fjor ble det til sammen 305 saker, drøyt seks ganger så mange som de 50 klagene som ble behandlet året før.

Etter den dystre statistikken i 2017 innrømmet erkjente selskapet at det hadde et forbedringspotensial. Men klagene som har kommet inn så langt i år, tilsier at totalen kommer til å overgå fjoråret.

I fjor fikk 69 av dem som klaget på Norwegian, medhold i nemnda, mot bare 14 året før. Hittil i år har 31 fått medhold, mens Transportklagenemnda har forkastet 149 klager.

– Dette er nok en indikasjon på at det skapes et inntrykk av at kundene kan klage på ting som ikke utløser kompensasjon i henhold til EU-regelverket, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker Nielsen i Norwegian. Han understreker at selskapet følger EUs regler for passasjerrettigheter, og han synes det ikke er unaturlig at Norges største flyselskap har flest klager.

(©NTB)