Reise

Reisemålene vi drømmer om - men ikke drar til

Her er destinasjonene som oppnår flest søk i forhold til bestillinger.

Bali. Foto: NicoElNino / Shutterstock / NTB scanpix

Bali. Foto: NicoElNino / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Are  Strandli
20. september 2018 - 12.43

Nordmenn reiser stadig mer, og med et voksende rutenettverk hos flyselskapene og lavere priser, ligger veien åpen for å besøke stadig nye destinasjoner.

Flere oversikter viser imidlertid at nordmenn elsker å dra til tradisjonelle reisemål som London, Barcelona, Paris og New York.

Årsakene er selvsagt fordi det er enkelt, billig, det passer for en helg og det er «safe bets» for å få en bra opplevelse.

Men når Ola og Kari Nordmann setter seg ned foran datamaskinen og skal bestille ferietur, er egentlig Barcelona det første de søker etter?

- Det er de mer eksotiske stedene nordmenn drømmer om å reise til, fastslår talsperson for Momondo i Norge, Kalimaya Krabbe.

På forespørsel fra Hegnar.no har reisenettstedet laget en oversikt over reisemålene som oppnår flest søk i forhold til bestillinger på momondo.com.

Dette er Topp-5:

1)      Denpasar (Bali)

2)      Dubai

3)      Miami

4)      Ho Chi Minh City

5)      Bangkok

Oversikten viser at Sør-Øst Asia dominerer blant reisemålene som blir søkt mest etter, uten å bli bestilt. 

Krabbe understreker at det fortsatt er mange som bestiller tur til disse stedene, men at det er flere som ender opp med et mer tradisjonelt reisemål.

- Hvorfor man oftere booker tur til en av de mer vanlige destinasjonene, kan være at flyturen til de mer eksotiske destinasjonene ofte er litt lenger, man må kanskje ta fri i en lengre periode og det kan være dyrt å ta seg dit, resonnerer hun. 

Alle følger imidlertid ikke mønsteret med å søke på eksotiske destinasjoner for så å bestille reise til et tradisjonelt sted.

- Noen begynner også å søke på de vanlige destinasjonene, men ender opp med å booke en reise til et eksotisk sted, forteller Krabbe.