Reise

Nordmenns drømmedestinasjoner i 2019

Operahuset i Sydney, Australia

Operahuset i Sydney, Australia

Artikkel av: Martine Holøien
31. desember 2018 - 11.17

USA og Canada er landene flest nordmenn har som sin drømmedestinasjon, viser en fersk undersøkelse utført av Norstat for FINN reise

- USA har jo enormt mye å by på, fra filmbyen Los Angeles i vest til shopping- og opplevelseseldoradoet New York i øst. Med flere direkteruter og økt konkurranse har det blitt enklere og rimeligere for mange å oppfylle USA-drømmen, sier kommersiell direktør for FINN reise, Terje Berge.

- Mange synes ikke det gjør noe å måtte ha et ekstra stopp på veien, så lenge billettene er billigere. Det er derfor gledelig å se at så mange nå oppfyller drømmene sine om å dra på ferie til eksotiske reisemål, sier Berge videre.

Daglig leder i USA Spesialisten, June Eggesbø Lundeby, sier det er mange muligheter for de som vil på opplevelsesferie til USA i 2019.

- Vi ser at det er mange som har vært på ferie mange ganger i USA, som ønsker å oppleve noe annet i tillegg. Da kommer road trip gjerne inn og kanskje også et opphold på en working farm. Alaska er det også en del som snuser litt på.

35 prosent av oss planlegger en Norgesferie i løpet av 2019, ifølge Norstats undersøkelse for FINN reise. Mange oppgir at de har hytter de reiser til, men flere lar seg også lokke av vår nordligste landsdel.

- Vi reiser året rundt nå og tiltrekkes av aktiviteter som toppturer, fiske, surfing, kajakkpadling og snøscootersafari. Reiser til Nord-Norge, med Lofoten i spissen, er noe vi ser at blir stadig mer populært - og disse destinasjonene er drømmedestinasjoner for svært mange av oss, sier Berge.

Topplisten: 

1. USA & Canada
2. Australia
3. Maldivene
4. Europa (uspesifiserte land)
5. Afrika (uspesifiserte land)
6. Italia
7. Japan
8. Asia (uspesifiserte land)

(kilde: Reiseundersøkelsen)