Reise

Dette kan bety trøbbel for alle som skal til Hellas i sommer

Foto: Pawel Kazmierczak / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Pawel Kazmierczak / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
20. juni 2019 - 07.47

En uke etter at det lokale utenriksdepartementet inkluderte insekt blant truslene med å dra til Hellas, oppfordrer nå helsepersonell ferierende til å tå forholdsregler mot vestnilfeber, skriver Nettavisen.

- Det har vært nok tilfeller til å vite at dette nå er et helseproblem, sier Danai Pervanidoum, leder for vektorbårne sykdommer hos den nasjonale organisasjonen for folkehelse (Keelpno), ifølge nettstedet.

- Vi anbefaler at alle tar personlige forholdsregler, som å ha på seg langermede plagg, unngå steder med stillestående vann og bruke myggnett og avstøtende stoffer, påpeker han.

Ifølge Nettavisen ble hele 316 personer ble smittet av viruset i fjor, noe som resulterte i 50 døde grekere. I år skal det ha blitt rapportert om diagnostiserte tilfeller i både landlige og urbane områder uvanlig tidlig.