Reise

Nordmenn vil heller tilbringe sommerferien i Norge

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
7. juni 2019 - 17.32

Mens fjorårets reiseundersøkelse viste at over 70 prosent av nordmenn skulle til utlandet i løpet av sommerferien, svarer kun 50 prosent av respondentene det samme i år. Og årsaken er klar: flere av oss svarer at vi skal tilbringe hele eller deler av sommeren hjemme i Norge, ifølge en ny reiseundersøkelse* FINN reise har gjennomført i samarbeid med Opinion.

- Både reiseundersøkelsen og tall fra FINN reise viser at det er flere som skal feriere i Norge i år, noe som trolig har sammenheng med den fantastiske sommeren vi opplevde i fjor. Flere har også blitt påvirket av klimadebatten og legger ferien til nærliggende destinasjoner. Norge som feriedestinasjon står meget sterkt, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise i en melding. 

Hele 45 prosent av respondentene på årets undersøkelse svarer at de skal tilbringe hele eller deler av sommerferien i Norge på selv- eller familieeid hytte, mens 35 prosent svarte det samme i fjor, ifølge meldingen.

Også leie av hytter- og feriehus i Norge har blitt mer ettertraktet, med over 20 prosent av årets respondenter som oppgir at de har planer om å leie i løpet av årets sommerferie - mot 17 prosent i fjor.

Antall personer som har sett etter feriehus og hytter til leie til sommerferien ligger også høyere - seks prosent - enn på tilsvarende tid i fjor, og antall bookinger av feriehus- og hytter via FINN reises profesjonelle partnere har økt med fem prosent sammenlignet med samme periode i 2018.

Mest søkte områder innenlands på feriehus- og hytter på FINN reise (tall fra april til og med 7.6.2019):

1. Kristiansand
2. Sørlandet 
3. Kragerø
4. Hvaler
5. Stavern
6. Østfold
7. Vestfold
8. Telemark
9. Tjøme
10. Hordaland
11. Grimstad
12. Risør
13. Kristiansand dyrepark
14. Larvik
15. Sandefjord
16. Oslofjorden
17. Arendal
18. Trysil
19. Hemsedal
20. Lillesand