Tech

Tar rotta på Bill Gates

Nordmenn tar innersvingen på Bill Gates og Microsoft.

30. mai 2001 - 08.02

I går ble det kjent at norske Opera Software har tatt innersvingen på Bill Gates og Microsoft. Opera-nettleseren blir standard i Symbian, som støttes av Nokia, Ericsson, Motorola, Panasonic og flere andre av de mektige mobilselskaper. Symbian utvikler fremtidens operativsystem for mobile telefoner og terminaler. I går ble det kjent at norske Opera Software har tatt innersvingen på Bill Gates og Microsoft. Opera-nettleseren blir standard i Symbian, som støttes av Nokia, Ericsson, Motorola, Panasonic og flere andre av de mektige mobilselskaper. Symbian utvikler fremtidens operativsystem for mobile telefoner og terminaler.

- Dette er definitivt den viktigste avtalen vi har gjort noensinne. Den representerer et gjennombrudd for oss. Mobilselskapene bak Symbian står for 70 prosent av mobiltelefonsalget i verden, sier informasjonssjef Pål Hvistendahl i Opera til Aftenposten.