Tech

Slukk lyset på Twitter under Earth Hour

Norske Fennek & Friends har utviklet en internasjonal applikasjon for Twitter, som automatisk slukker lyset i brukernes profilbilder under Earth Hour.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
23. mars 2011 - 11.24

WWF International og Earth Hour 2011 har for andre år på rad lansert en internasjonal "Lights Off" Twitter-app.

Apllikasjonen er utviklet pro bono av det norske selskapet Fennek & Friends, og var ifølge en melding en av de største internasjonale Twitter-suksessene i fjor. Den ble tatt i bruk av cirka 14.000 Twitter-brukere fra alle tidssoner, og rundt 25.000 tweets og retweets.

Earth Hour er WWFs årlige klimamarkering hvor byer, land, bedrifter og mennesker viser sin støtte ved å slukke lyset i én time. Årets markering starter lørdag 26. mars kl. 20.30.

I fjor deltok nesten annenhver nordmann i klimakampanjen, og ifølge NTB slukket deltakerne til sammen lys som tilsvarte seks millioner 40 watts lyspærer.

- Noen tror at folk har gitt opp klimasaken etter kalde vintre og svake resultater i globale klimaforhandlinger. Men den frykten er det bare å avblåse. Oppslutningen om Earth Hour viser at både kommuner, bedrifter og folk flest er klare for klimainnsats, uttalte generalsekretær i WWF, Rasmus Hansson, til nyhetsbyrået for et par uker siden.

Blant årets påmeldte er ti av Forsvarets mest kjente festninger, Postgirobygget, Oslo Plaza og en rekke kirker og rådhus.

Også kjente turistattraksjoner verden over, som for eksempel Eiffeltårnet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin og Det skjeve tårnet i Pisa, er med på kampanjen.

Last ned applikasjonen her.