Tech

Fullstendig oversikt over alle fly

Lei av forsinkelser? Denne internettsiden viser deg hvor fly verden over til enhver tid befinner seg.

Faksimile FlightAware.com

Faksimile FlightAware.com

Artikkel av: Stein Ove Haugen
4. september 2011 - 00.02

Forsinkelser på flyplassen kan være et irritasjonsmoment, spesielt når du venter på noen og lurer på hvor de befinner seg.

Nå kan du glede deg over en tjeneste som gjør det mulig for deg å følge fly over hele verden, for å se hvor de befinner seg til enhver tid.

FlightAware.com skriver du inn flyselskap og flightnummer, trykker return, og vips får du opp et kart som illustrerer hvor flyet er. Helt gratis.

Her kan du også lese hvordan flyet ligger an i forhold til estimert ankomsttid og snittet de siste dagene.

FlightAware forteller også om flytype, hvor lang flyturen er, hvor mye som er unnagjort og hvor mange timer/minutter som er igjen.

Tjenesten streker også opp ruten som er flydd og når flyet du følger nærmer seg destinasjonen dukker også alle andre fly som er på vei inn til samme flyplassen.

FlightAware dekker primært USA, inkludert Alaska, Hawai og Guam, Canada, Caribbean og United Kingdom. Flighter i dette området har real time kart, avgang og ankomst informasjon, forsinkelser og mer.

Sekundært dekker tjenesten også alle flyplasser i verden med avgang og ankomst informasjon. Når en flight kommer utenfra primærområdet vil FlightAware vise flighten når den nærmer seg og til den eventuelt forsvinner ut av primærområdet.

Det finnes også tilsvarende tjenster for mobiltelefoner. Vi liker for eksempel veldig godt FlighTrack for Android, iPhone, iPad, Blackberry eller palm. Den er til og med bedre enn FlightAware på PCen og koster bare 29 kroner.

Les mer om FlightTrack