Tech

Facebook Timeline uroer brukerne

Facebook Timeline uroer brukerne. En fersk undersøkelse viser at 51 prosent er utrygge på den nye tidslinjen.

Faksimile av Facebook Timeline som nå fases inn i løpet av de neste ukene.

Faksimile av Facebook Timeline som nå fases inn i løpet av de neste ukene.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
27. januar 2012 - 14.49

Facebook Timeline har vært et frivillig valg for brukere på Facebook en god stund, men i løpet av de neste ukene vil denne nye måten å presentere innholdet på Facebook overta hos alle på brukere av Facebook, om de vil eller ikke.

Facebook faser nå ut sin gamle og oversiktelige profil hos alle brukere og erstatter den med det som Facebook kaller "Timeline", som viser alle oppdateringer og fotografier i en fallende tidslinje.

Undersøkelser som Sophos har gjennomført blant 4.100 brukere av Facebbok over hele verden viser at de er urolige for oppdateringen og det nye utseende.

Facebook Timeline oppmuntrer til å legge inn mer informasjon om seg selv og sine erfaringer samtidig som det skal bli lettere for andre å se den. Noen sier også at de er redd for at det vil være et fremskritt for identitetstyver og stalkers.

Timeline vil også kunne bli oppdatert automatisk med eksempelvis siste sang listet på Spotify, nyheter og ting du har kjøpt gjennom Facebook-apps. Og alt uten at man trenger å klikke på "Share" eller "Like".

Undersøkelsen til Sophos viser at:

  • 51 prosent sier at de spurte er urolige for innfasingen av Facebook Timeline51 prosent sier at de spurte er urolige for innfasingen av Facebook Timeline

  • 8 prosent liker Facebook Timeline8 prosent liker Facebook Timeline

  • 8 prosent sier de vil bli vandt med Timeline8 prosent sier de vil bli vandt med Timeline

  • 32 prosent vet fremdeles ikke hvorfor de er på Facebook32 prosent vet fremdeles ikke hvorfor de er på Facebook

Seniorteknolog hos Sophos, Graham Cluley, sier at Facebook Timeline vil være en wake up call for de som litt for lett har delt for mye på Facebook.

Han anbefaler nå alle å revurdere sin bruk av Facebook. Selv har han slettet sin profil etter å ha tatt i bruk Timeline.

Om man ikke sletter alt bør man kanskje gå gjennom innholdet og se om man fremdeles ønsker å ha det liggende på Facebook, for når Timeline har satt seg skal det visstnok ligge der for alltid.

Vi har også testet Timeline i en drøy måned, men er ikke blitt fortrolig med det nye utseende og funksjonaliteten.

Vi forsøkte, kort tid etter at vi tok den i bruk, å gå tilbake til den gamle, fordi vi raskt mente den var bedre og mer oversiktelig, men det var ikke mulig.

Facebook Timeline er frivillig tvang.

Les mer om undersøkelsen om Facebook Timeline på Sophos Naked Security