Tech

- Bør være oppsigelsesgrunn

Ansatte som slurver med it-sikkerheten kan være vanskelig å si opp.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
8. mai 2015 - 07.30

Advokater mener ansatte bør få sparken hvis de slurver med datasikkerheten, bryter it-regler og slipper hackere inn hos arbeidsgiveren, skriver Dagens Næringsliv

- Skriver du passordet ditt på en gul lapp og legger den på pulten, bør det være oppsigelsesgrunn i mange bedrifter som håndterer mye sensitiv informasjon, sier advokat og partner i Lynx Advokatfirma, Christian Sturla Svensen, til avisen

Partner i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiik, Per Arne Damm, påpeker at det finnes flere eksempler på at ansatte som er blitt oppsagt på grunn av brudd på it-reglene har fått medhold i retten. Årsaken er at det ikke forelå et regelverk, eller at regelverket ikke ble håndhevet.

- Det er ingen tvil om at bevisste og ubevisste brudd på it-sikkerhetsregler er utbredt. Som arbeidsgiver stiller man da på tynt grunnlag juridisk dersom tydelige regler ikke foreligger, er kjent og håndheves, sier Damm.

- Alle bedrifter bør ha en egen it-instruks, både som regelverk og til oppslag om noen ansatte er usikre. Ansvaret for at denne er på plass er helt klart ledelsens, sier påpeker han.