Tech

Solcellefly landet etter tre dager over Stillehavet

Solcelleflyet Solar Impulse 2 har landet i California etter en tre dager lang ferd over Stillehavet fra Hawaii. Flyet er på vei jorden rundt.

Artikkel av: NTB
24. april 2016 - 11.54

Det spinkle flyet er utrustet med fire propeller og 17.000 solceller på de lange vingene, og flyger Bernard Piccard landet i Mountain View sør for San Francisco sent lørdag kveld lokal tid. Han hadde da fløyet sammenhengende i 62 timer uten drivstoff.

Flyet startet jordomflygningen i mars 2015 i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater, og har stoppet i Oman, Myanmar, Kina og Japan før Hawaii.

Flygningen over Stillehavet er den farligste, på grunn av mangelen på steder å nødlande. Solcelleflyet overvintret på Hawaii, hvor de fire batteriene som lagrer energi fra sola om dagen for å holde flyet gående om natta, ble reparert. Batteriene gikk varme under den 117 timer lange overfarten fra Nagoya i Japan.

Fra Mountain View skal turen gå videre over det nordamerikanske kontinentet, over Atlanteren til Europa og så tilbake til Abu Dhabi.