Tech

Apple får så ørene flagrer

Tech-bloggeren og tech-rådgiveren Shelly Palmer er fan av Apple og har alltid vært det, men nå synes han Apples arroganse har gått for langt.

iPhone X med ansiktsgjenkjenning - Faksimile fra Bloomberg video

iPhone X med ansiktsgjenkjenning - Faksimile fra Bloomberg video

Artikkel av: Stein Ove Haugen
18. september 2017 - 11.09

Shelly Palmer er ikke helt ferdig med Apple-lanseringen i forrige uke. Nå fyrer han av en ny bredside mot Apple og Tim Cook. 

Nå slår han fast at iPhone X egentlig ikke er noe mer enn en Samsung Galaxy Note 8, som igjen er en Samsung Galaxy S8 med penn og kamera, som egentlig er en Samsung Galaxy Note 7 – som ble lansert for et år siden.

- Ikke bare feier Apple under teppet at de imiterer Samsung, de tar seg også den frihet å hevde at iPhone X er fantastisk, utrolig og ny, nærmest freser han.

Palmer har flere versjoner av nær sagt alle produktene Apple har laget, men nå er han irritert, og det begynte med lanseringen av iPhone 7 Plus. Artikkelen hans «Apple iPhone 7: Are You F#$king Kidding Me?» er ikke akkurat et kjærlighetsbrev til Apple-sjef Tim Cook.

Det er av «sine egne» man skal ha det.

Her trekker Shelly Palmer frem flere eksempler på det han mener er tegn på Apples arroganse.

Samsung gjorde dette i fjor

Keiserens nye klær, kaller han det Apple nå driver med. Han mener for eksempel å kalle 4K HDR for «ny» er enkelt og greit en løgn. Hvorfor Tim Cook antyder at 4K er en Apple ting, er uforståelig. Hvorfor Tim? Hvorfor?, spør han.

Når det gjelder iPhone 8 og 8 Plus mener Palmer at Apple kunne kalt dem 7S og 7S Plus. De er bare en gjentagelse, ikke innovative, og det er rett og slett ikke noe poeng å kjøpe iPhone 8 hvis du har en iPhone 6 eller en nyere modell, mener han.

Og Palmer gir seg ikke helt med det heller – han har en ting til: iPhone X - fremtidens iPhone. Seriøst? Er iPhone X fremtiden? Det eneste nye brukerne vil se er ansiktsgjenkjenningen – FaceID, forklarer han.

Han liker heller ikke Apples bruk av ordet «amazing», og er ikke sikker på om Tim Cook vet hva ordet betyr.

Det eneste som var «amazing» med Apple lansering i forrige uke var hvor skuffende den var, skriver han også. Og det som skuffet var hvor lite innovasjon det var i produktene som ble lansert.

- Sorry Apple, Samsung gjorde alt dette i fjor – og jeg kan bruke mine vanlige øretelefoner, legger han til.

Kjøpsråd - hvis du likevel skal kjøpe iPhone

Siden mange kommer til å kjøpe en ny iPhone likevel – hvilken bør du kjøpe?

Palmers råd er at hvis du har en iPhone eldre enn 6, da er det et logisk steg å kjøpe iPhone 8 eller 8 Plus.

Hvis du har en iPhone 6 eller nyere er det ikke noe poeng å vurdere noe annet enn iPhone X – som med 256 GB koster 1.149 dollar i USA. 64 GB-versjonen har rett og slett ikke har nok minne, og er egentlig ikke et alternativ.

Han mener også at Samsung Galaxy Note 8 er et alternativ.

- Det er Android-folkenes smarttelefon, som også viser seg å være den som har inspirert Apple til å lansere iPhone X, skriver han.