Tech

Telenor har verdens raskeste nett

Telenor har verdens raskeste mobile nettverk, ifølge målinger foretatt av det amerikanske selskapet Ookla.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
28. august 2018 - 15.53

– Dette er utrolig tatt i betraktning landskapet og geografien her, sa Ooklas toppsjef Doug Suttles da han la fram resultatene på et Telenor-arrangement i Oslo tirsdag.

Selskapet Ookla har utviklet teknologi som tester den virkelige kapasiteten i et mobilnett. Det foretas ti millioner tester hver dag. Tallene som kommer ut av testene, kan brukes til å sammenligne hastigheten i ulike mobilnettverk.

Telenor Norges gjennomsnittlige nedlastingshastighet er målt til 72,05 Mbps. Det var raskest av samtlige nettverk, med T-Mobile fra Nederland med en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 70,05 på andreplass.

Telenor jobber nå med å bygge ut 5G-nettet. To 5G-pilotprosjekter vil bli testet ut i år og neste år, før det nye nettet blir lansert i 2020. Fremtidige mobilnettverk vil bli en kombinasjon av 4G og 5G for å imøtekomme økt etterspørsel, ifølge selskapet.