Tech

Bitcoin-millioner fikk arrest for millioner

Geir Harald Hansen har fått arrest for millioner i eiendeler til bakmenn i Justitia-gruppen.

Foto: AP Photo/Kin Cheung

Foto: AP Photo/Kin Cheung

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
3. oktober 2018 - 08.23

Bitcoin-utvinner Geir Harald Hansen plasserte 139 millioner kroner i investeringsprodukter anbefalt av den omstridte Justitia Gruppen. Nå har han fått arrest i eiendelene til Justitia-bakmenn, skriver DN.

Pengene har Hansen ifølge avisen puttet inn i investeringsprodukter anbefalt av det omstridte rådgivningsselskapet Justitia Gruppen. Minst 12 millioner kroner står i eiendomsprosjekter, mens bitcoin for 130 millioner kroner står i en livsforsikringspolise på Bermuda.

- Generelt er han ikke fornøyd med rådene han har fått fra Justitia Gruppen as, sier advokat Pål Sverre Hernæs til DN.

Ved en kjennelse ved Oslo byfogdembete i juni i år fikk Hansen arrest for inntil 7,9 millioner kroner hos personene bak Justitia etter et aksjekjøp i Balestrand Rådhus. I tillegg fikk Hansens selskap i august i år ifølge DN arrest for ytterligere 4,4 millioner kroner knyttet til en investering i Tanatorg AS.

- Vi skal ha et møte med motparten for å få et riktig faktum på bordet så det går an å finne en løsning. Motpartens anførsler har mye feil, sier advokat Kim Gerdt, som representerer Justitia Gruppen og eierne Levi André Hasfjord og Arne Kasland, til avisen.