Tech

Kjempekontrakt til Kongsberg Gruppen

Kongsberg Satellite Services (KSAT) har signert en kontrakt med Space Norway til verdi 618 millioner kroner, ifølge en børsmelding fredag.

Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace AS. Foto: Selskapet

Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace AS. Foto: Selskapet

Artikkel av: Hans Christian Vold
5. juli 2019 - 09.14

Avtalen gjelder leveranse av bakkestasjon-tjenester som skal gi tilgang til satellittbasert bredbånd i Arktis. De to satellittene skal etter planen skytes opp av SpaceX i 2022. Serviceavtalen over 15 år dekker bakkestasjons- og romfartøysoperasjoner og betyr at KSAT utvider både kapasitet og antenner i Tromsø-regionen i Nord-Norge.

Viktig milepæl

KSAT ser tildelingen som en viktig milepæl. “Å forsyne bredbånd til den strategisk viktige Arktis-regionen demonstrerer at vi er en verdensledende aktør innen bakkestasjoner og tjenester knyttet til disse. Dette er et viktig skritt i retning av å sikre at vi er en foretrukket partner for neste generasjons oppdrag i rommet", sier Eirik Lie, administrerende direktør Kongsberg Defence and Aerospace.

Les hele meldingen her