Tech

Møt Elon Musks nye tech-baby

Elon Musks hjerne-teknologi planlegger med forsøk på mennesker i løpet av 2020

Elon Musk. Foto: REUTERS/Mike Blake

Elon Musk. Foto: REUTERS/Mike Blake

Artikkel av: Hans Christian Vold
18. juli 2019 - 10.04

Musks ambisiøse Neuralink setter seg mål for øye om å teste teknologien på mennesker i løpet av neste år. Musk snakket om planene på et arrangement i San Francisco sent tirsdag.

Hensikten med teknologien er blant annet å la mennesker kunne kontrollere datamaskiner med hjernen.

Flere bruksområder

Fremgangsmåten skal med tiden bli like enkel som ved en laseroperasjon på øyet, ifølge Musk. Neuralink ser for seg å borre hull inn i hjernen, for så å etterlate en liten maskinvare som kan tilkobles en smarttelefon via Bluetooth. Teknologien besitter flere bruksområder utover å kunne kontrollere datamaskiner.

Blant annet tror Musk at mennesker nå kan kommunisere kun ved å bruke tankene, altså telepati.

Musk fremmer samtidig at Neuralink skal kunne virke til medisinske formål, som å kurere hjernesykdommer, samt hjelpe mennesker med svekket tale og syn, ifølge New York Times. 

Suksessfulle forsøk

Teknologien har så langt gjort gjennombrudd i forbindelse med dyreforsøk. Musk uttalte tirsdag at en ape har kontrollert en datamaskin kun med hjernen. Dermed er scenen dekket for å utstyre mennesker med teknologien i løpet av 2020. 

Musk er medgrunnlegger av Neuralink og har investert 100 millioner dollar i selskapet, ifølge New York Times. Den ambisiøse Tesla-eieren begynte først å uttale seg om Neuralink i 2017.

Se også: Musk skal starte med hjernekirurgi