Tech

Morgendagens norske tech-selskaper - verdsettes til flere hundre millioner

Oslo er regnet som en av verdens beste arenaer for tech startups

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Artikkel av: Hans Christian Vold
4. juli 2019 - 13.05

Norske myndigheter investerer hardt i kunstig intelligens og annen teknologi, og det har dermed vokst frem et økosystem med tech relaterte startups i regionen. Arrangementer som startup weekend Oslo og Oslo startup day er med på å holde selskapene og entreprenørene interesserte og motiverte. Disse blir arrangert henholdsvis tre ganger i året og en gang hver måned. 

Silicon Canals lister opp fem ledende startups i Oslo regionen, alle med store planer for 2019 og videre fremtid. 

CatalystOne Solutions

Grunnlegger: Avtar Jasser 

Grunnlagt: 2004

Markedsverdi: I intervallet (154 - 231 millioner kroner)

CatalystOne tilbyr HR løsninger levert gjennom en software as a service platform. Tjenestene er interessante da kunder kan outsource hele eller deler av HR avdelingen som dermed kan redusere kostnader, samt øke inntekter. Selskapet tilbyr også analyseverktøy på nett og mobil som kan gi verdifull innsikt i arbeidsstyrken på en arbeidsplass. 

Otovo

Grunnlegger: Andreas Thorsheim, Simen Fure Jørgensen

Grunnlagt: 2016

Markedsverdi: I intervallet (385 - 597 millioner kroner)

Otovo tilbyr levering og installasjon av solpaneler til husstander, frigjør seg dermed fra ekstern leverandør. Overflødig energi kan selges videre, netto nåverdien av kostnadsbesparelse og potensiell inntekt kan i det lange løp vise seg lønnsomt. Otovo har allerede gjennomført leveranser til over 1000 kunder i Norge og Sverige.

Documaster AS

Grunnlegger: Christian Lundvang, Yngve Tvedt

Grunnlagt: 2014

Markedsverdi: I intervallet (395 - 597 millioner kroner)

Documaster forenkler prosessen rundt å lagre, sortere og finne dokumenter og data. Dette gjøres gjennom en intelligent software platform som automatiserer prosessen. Tilbys gjennom en forutsigbar abonnementstjeneste med få skjulte kostnader. 

Airthings

Grunnlegger: Bjørn Magne Sundal, Koki Yoshioka

Grunnlagt: 2008

Markedsverdi: I intervallet (212 - 327 millioner kroner)

Airthings leverer detektorer i verdensklasse, med den hensikt å overvåke og forbedre luftkvalitet for husstander og virksomheter. Selskapet tar i bruk presis teknologi for å skape brukervennlige løsninger for kunden. Vinner av CES innovation awards 2019. 

Attensi

Grunnlegger: Odd Skarheim

Grunnlagt: 2012

Markedsverdi: I intervallet (212 - 318 millioner kroner)

Attensi er ledende innenfor området 3D-simulatortrening for store bedrifter. Selskapet tilbyr et “learning by doing” miljø i en 3D-arena, med den hensikt å gjøre trening morsomt og motiverende.