Tech

Del 2

Morgendagens norske tech-selskaper - verdsettes til flere hundre millioner

Oslo er regnet som en av verdens beste arenaer for tech startups
Bilde hentet fra Stingray sin hjemmeside

Bilde hentet fra Stingray sin hjemmeside

Artikkel av: Hans Christian Vold
9. juli 2019 - 14.53

Norske myndigheter investerer hardt i kunstig intelligens og annen teknologi, og det har dermed vokst frem et økosystem med tech relaterte startups i regionen. Arrangementer som startup weekend Oslo og Oslo startup day er med på å holde selskapene og entreprenørene interesserte og motiverte. Disse blir arrangert henholdsvis tre ganger i året og en gang hver måned.

Denne artikkelen bygger videre på forrige ukes artikkel der fem ledende tech startups i Oslo regionen ble nevnt. 

Nedenfor listes ytterligere fire selskaper opp:

Spacemaker AI

Grunnlegger: Anders Kvale, Carl Christensen, Håvard Haukeland

Grunnlagt: 2016

Markedsverdi: I intervallet (866-1.299 millioner kroner) 

Spacemaker har designet og bygget en software-basert simulator med den hensikt å maksimere eiendomsutvikling. Selskapet tilrettelegger for at bruker får se flere løsninger, for deretter å velge ut de beste med detaljerte analyser. Spacemaker har vokst raskt siden 2016, og har mer enn 80 ansatte og tilstedeværelse i blant annet Barcelona og Boston. 

Stingray

Grunnlegger: Espen Beck

Grunnlagt: 2011/2012

Markedsverdi: I intervallet (250-410 millioner kroner)

Leverer høyteknologiske løsninger til havbruk- og oppdrettsnæring. Har siden 2014 levert et produkt som ved hjelp av stereokamera og egenutviklet programvare detekterer lakselus, for så å effektivt kvitte seg med lusen. En laserstråle «pulser» og dreper hver individuelle lakselus uten å skade fisken. 

Memory

Grunnlegger: Mathias Mikkelsen

Grunnlagt: 2013

Markedsverdi: I intervallet (173-260 millioner kroner)

Memory tilbyr løsninger som skal effektivisere hverdagen på kontoret ved å kutte sløsing. Timely, som er selskapets første produkt tilbyr fullautomatisk “time tracking”, denne tjenesten har over 4.000 betalende kunder og brukes i 160 land. 

Payr

Grunnlegger:  Espen Einn, Ola Einang, Åste Einn

Grunnlagt: 2016

Markedsverdi: Uvisst

Payr skal gjøre ditt og mitt økonomiske liv lettere, og tilbyr løsninger knyttet til digital betaling av eksempelvis regninger. Når regningen er betalt, analyseres innholdet for å finne ut om du får maks ut av pengene, for deretter å foreslå en bedre avtale hvis det eksisterer. Bytte kan gjøres direkte fra appen.