Tech

Sender direkte fra 5.000 fotballkamper

Foto: Ørn E. Borgen / NTB/Scanpix.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB/Scanpix.

Artikkel av:  Redaksjonen
22. juli 2019 - 12.04

(Finansavisen): Når Norway Cup sparker i gang turneringen for syverfotball til helgen, kan alle fra bestemødre i Alta til fjerne slektninger i USA følge familiens håpefulle via smarttelefon, nettbrett eller PC.

Teknologiselskapet Joymo, som holder til i Forskningsparken i Oslo, har utviklet et ubemannet kamera og en enkel måte å kringkaste idrettsarrangementer på. Finansavisen kan fortelle at produktet skal testes ut for fullt under Norway Cup på Ekebergsletta og Gothia Cup i Sverige denne sommeren.

- I de to cupene skal det strømmes nesten 5.000 kamper, sier daglig leder i Joymo, Michael Emery, til Finansavisen.

Joymo ble startet av Jan Palmers i 2016. Med fire barn hadde Palmers, som har bakgrunn som kameramann og redigerer i NRK, TV 2 og svenske TV 4, lang fartstid som tilskuer på sidelinjen, hvor han ofte filmet barnas fotballkamper.

- Lenge før Joymo ble startet delte han ut VHS-kassetter, og etterhvert minnepinner, til foreldre som av en eller annen grunn ikke rakk å få med seg kampen, sier Emery til Finansavisen.

Teknologiselskapet har investert mye i kamerateknologien, men de ser på seg selv som en plattformleverandør.

I løpet av juni hentet Joymo 12 millioner kroner fra private investorer, inkludert Northzone-gründerne Ingar Østby og Karl-Christian Agerup, tidligere Get-sjef Gunnar Evensen, tidligere toppsjef i Circle K Jacob Schram og ishockeyproff Mats Zuccarello Aasen. Ifølge Finansavisen var det første gang selskapet gjorde en større emisjon.