<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ackman etter børskollapsen: – Det er absolutt ikke begynnelsen på slutten

Bill Ackman tror ikke at børsene vil rase videre etter torsdagens store nedtur på Wall Street.

Publisert 4. sep. 2020 kl. 08.59
Oppdatert 4. sep. 2020 klokken 09.38
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 305 ord
FØLGER MARKEDENE: Bill Ackman kommenterer torsdagens store børsfall. Foto: Bloomberg

– Det er absolutt ikke begynnelsen på slutten, men jeg vil si at det er en av de mest usikre periodene i amerikansk historie som venter oss. Og markedene liker ikke usikkerhet, sier Ackman til Bloomberg.

Amerikaneren er milliardær, hedgefondforvalter og konsernsjef i Pershing Square Capital Management. Som oss andre fulgte han med på de kraftige fallene, uten særlig triggere, på Wall Street onsdag.

Gevinstsikring

Den brede S&P-500 falt 3,52 prosent til 3.454,92 poeng, mens Dow Jones stengte ned 2,78 prosent til 28.292,73 poeng. Teknologitunge Nasdaq stupte 4,96 prosent til 11.458,10 poeng.

Torsdagens store børsfall fører til nedtur også på Asia- og Europa-børsene. 

Som i USA, hvor Apple, Amazon, Facebook, Tesla, Alphabet og Netflix fikk juling, får teknologiaksjene svi også i Asia. Teknologigigantene i USA har frem til nå hatt en eventyrlig utvikling siden coronakrisen satte inn.

Ackman mener gårsdagens nedsalg og gevinstsikring ikke må komme som en overraskelse, på grunn av den sterke oppgangen. Ackman sier videre at det kommende valget i USA vil være med å skape større usikkerhet i den nærmeste tiden.

– Kan lett få flere fall på 10 prosent

Mohamed El-Erian, sjeføkonom i Allianz, tror det kan komme nedturer som ligner på torsdagens fremover.

– Vi kan fort få flere fall på 10 prosent, lett... Hvis folk starter å tenke grunnleggende. Hvis tankesettet endrer seg fra det tekniske til det grunnleggende, må markedene videre opp, men det gjenstår å se om det vil endre seg, sier El-Erian ifølge CNBC.

VURDERINGER: Mohamed El-Erian, sjeføkonom i Allianz. Foto: Bloomberg

Han mener mye av markedets utvikling fremover vil avhenge av psykologien til investorer, og hvordan de vil takle en dag med store fall.

– Det blir en dragkamp fremover, som vil vise investorenes DNA, sier El-Erian.