<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Investorene går i søvne utfor klippen

En fersk analyse viser at global resesjon er så godt som uunngåelig. 

Publisert 27. sep. 2022 kl. 13.24
Oppdatert 27. sep. 2022 klokken 13.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 269 ord
SØVNE: Jerome Powell, sentralbanksjef i Federal Reserve, og Lisa Shalett, investeringssjef i Morgan Stanley. Foto: Bloomberg/Morgan Stanley

Markedene sliter stort. Wall Street har falt til laveste nivå siden desember 2020, rentene blir hevet over en lav sko, og på toppen av det hele kollapser pundet. 

Det er mye negativitet i markedene om dagen og på toppen av det hele spår nå Ned Davis Research 98 prosent sjanse for en global resesjon.

– Investorene går i søvne utfor stupet, sier Lisa Shalett, investeringssjef i Morgan Stanley, i et notat.

– Dette er en prosess som må gå sin gang. Fed kommer ikke til å stoppe og markedet må prises deretter, sier Stephanie Lang, investeringssjef i Homrich Berg, til Bloomberg.

Hun tror det er ytterligere nedside å spore – særlig fordi sentimentet i markedet er at dersom vi ikke er i en resesjon allerede, kommer vi uansett til å være der snart.

Selg bear market rally

En sannsynlighetskalkulator for global resesjon hos Ned Davis Research steg nylig over 98 prosent sannsynlighet. 

De eneste andre gangene modellen har vært over 98 prosent var under akutte fall, som i 2020 og 2008-2009, ifølge analytikerne Alejandra Grindal og Patrick Ayres.

Mandag falt over 400 av aksjene som er inkludert i S&P 500. Nær hver eneste sektor endte i rødt. Eiendom og energi falt over 2 prosent. Indeksen har vært over 110 dager under sitt 200 dagers glidende gjennomsnitt. Det er lengste siden 2008.

Investorene hoppet også inn i put-opsjoner i rekordfart fredag. Det er også en hendelse som har skjedd like forut for tidligere markedsfall.

– Dette bear markedet er ikke over og investorer må vente seg flere negative overraskelser hvis de fortsetter å undervurdere virkningen av stadig økende renter, sier Shalett.

Hun anbefaler å selge et eventuelt bear market rally i fjerde kvartal.