<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investorene lempet ut aksjer mens børsen stupte

– For Oslo Børs sin del har alt som kunne gå galt, gått galt i september, sier investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet.

Publisert 3. okt. 2022 kl. 09.41
Oppdatert 3. okt. 2022 klokken 12.06
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 304 ord
BØRSFALL: Private investorer hos nettmegleren Nordnet nettosolgte aksjer for 361 millioner kroner i september. På bildet ser du investeringsøkonom Mads Johannesen. Foto: Ivan Kverme

  -   -   -   -   -  

September var en meget urolig måned på Oslo Børs, hvor hovedindeksen falt 12 prosent. Private investorer hos nettmegleren Nordnet omsatte aksjer for 27,9 milliarder kroner i september. 

Netto ble det solgt aksjer for 361 millioner kroner.

Sentralbankene verden over fortsetter å øke rentene i sin kamp mot inflasjonen, noe som går hardt ut over børsene. En nedgang i råvareprisene har også bidratt til at Oslo Børs blir hardt rammet.

– Ordentlig surt på Oslo Børs

– For Oslo Børs sin del har alt som kunne gå galt, gått galt i september. Vi har sett en oljepris som har falt 16 prosent, gasspriser som er kraftig ned og ikke minst krakket i laks mot slutten av måneden. Det har vært ordentlig surt på Oslo Børs, og vi ser nå at vi dessverre ikke er like godt beskyttet som man kanskje trodde ved inngangen til året, sier Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet, i en melding.

Mowi tronet på toppen over de mest kjøpte aksjene med et nettokjøp på 117 millioner kroner, etterfulgt av Vår Energi og Equinor hvor det ble nettokjøpt aksjer for henholdsvis 104 og 89 millioner kroner.

Lempet ut aksjer i Aker BP

Aker BP toppet salgslisten med et nettosalg på 132 millioner kroner, etterfulgt av Telenor og Norsk Hydro hvor det ble nettosolgt aksjer for 76 og 53 millioner kroner.

– Selv om Vår Energi har fått på pukkelen etter forsinkelser og kostnadsoverskridelser på Balder feltet, har investorene fortsatt tro på selskapet. Dette er med god grunn, da selskapet nyter godt av høye olje og gasspriser. Felles for Aker BP og Norsk Hydro er at de har hatt en lang periode med stigende aksjekurser og jeg tror våre kunder nå har valgt å vekte seg ned for å kjøpe andre interessante selskaper som har falt i kurs, sier Johannesen.