<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sammenligner krypto med gambling: – Det er veldig farlig

Internettets grunnlegger, Tim Berners-Lee, mener kryptovaluta bare er spekulativt.

Publisert 20. feb. 2023 kl. 14.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
SPEKULATIVT: Grunnleggeren av Internett, Tim Berners-Lee, mener investeringer i kryptovaluta kan være «veldig farlig». Foto: NTB

I en episode av CNBC’s podcast «Beyond The Valley» forteller grunnleggeren av World Wide Web, Tim Berners-Lee, om sitt syn på kryptovaluta.

Datainnovatøren mener digitale valutaer «bare er spekulative» og sammenligner det med dot-com-boblen, da Internett-relaterte aksjer ble kraftig blåst opp, som regel uten noe fundament eller vekst å vise til.

«Det er bare spekulativt. Det er klart at det er veldig farlig. Det passer hvis du vil ha et kick ut av gambling, i utgangspunktet», sier Berners-Lee til CNBC. 

Kan være nyttig

«Å investere i visse ting, som er rent spekulativt, er ikke hvordan jeg vil bruke tiden min,» la han til.

Berners-Lee sa likevel at digitale valutaer kan være nyttige for overføringer hvis de umiddelbart konverteres tilbake til fiat-valuta når de mottas.

Berners-Lee er kjent for å ha oppfunnet World Wide Web (www) i 1989. Han har derimot vært misfornøyd med hvordan hans opprinnelige visjon av Internett har utviklet seg, da han mener folk har mistet kontroll over dataene sine. Sammen med John Bruce ønsker Berners-Lee å endre fremtiden til Internett gjennom oppstarten Inrupt. 

Kraftig nedtur

I fjor falt kryptomarkedet kraftig hvorpå nesten samtlige coins var ned mellom 50 og 99 prosent. 

Dette i kjølvannet av at Sam Bankman-Frieds FTX-børs, og en rekke andre høyprofilerte kryptobørser, kollapset i 2022.