<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Umiddelbart pengebehov i Quantafuel

Quantafuel har umiddelbart behov for ny finansiering og må finne en løsning senest innen midten av andre kvartal.

Publisert 28. feb. 2023 kl. 13.43
Oppdatert 28. feb. 2023 klokken 14.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
TRENGER PENGER: Konsernsjef Lars Rosenløv og Quantafuel trenger mye kapital. Foto: Ivan Kverme

Pr. 31. desember 2022 hadde Quantafuel kun 122 millioner kroner i kontanter. På grunn av begrenset likviditet og at selskapets anlegg fortsatt ikke gir positiv kontantstrøm,  samt kommende forpliktelser knyttet til sorteringsanlegget i Esbjerg, trenger selskapet umiddelbart penger.

Finansieringen må være på plass innen midten av andre kvartal i år.

Quantafuel beregner at kapitalbehovet for å realisere prosjektene i Esbjerg, Dubai og kommende prosjekter er på rundt 70 millioner kroner.

Store tap

I fjerde kvartal hadde Quantafuel driftsinntekter på 21,8 millioner kroner, og et resultat før av- og nedskrivninger på minus 102,9 millioner kroner.

Pengebehovet har vært tilstede i Quantafuel i lang tid. I november i fjor regnet analytiker Kari Eide Hartvedt i Pareto Securities seg frem til at selskapet trengte langt mer enn børsverdien i frisk kapital.

Quantafuel satt kun igjen med 247 millioner kroner i kontanter ved slutten av tredje kvartal, ned fra 468 millioner kroner i forrige periode.