<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gikk på coronasmell – kutter hundrevis av jobber

– For et slag i ansiktet, sier Labour-politiker.

Publisert 15. nov. 2023 kl. 10.33
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
SALGET SVIKTET: Coronavaksinen får ikke like mye oppmerksomhet nå som i 2021 og 2022, og det merkes på Pfizer-tallene. Foto: Bloomberg

Det ble en ordentlig coronasmell for Pfizer i tredje kvartal. Legemiddelgiganten fikk et netto tap på 2,4 milliarder dollar, mens i samme kvartal i fjor endte overskuddet på hele 8,6 milliarder dollar.

Lavere salg enn ventet knyttet til selskapets covid-19-produkter har ført til at Pfizer nå har satt i gang tiltak for å kutte kostnader. Som en del av prosessen vil 500 ansatte miste jobben sin ved Pfizers anlegg i Kent i England, skriver Sky News.

De 940 ansatte ved anlegget ble varslet om kuttene tirsdag, og har fått beskjed om at en samtale rundt oppsigelsene vil finne sted i løpet av de neste 45 dagene.

Håvet inn under pandemien

De fleste som mister jobbene sine vil jobbe innen forskning, mens noen administrative roller også vil bli fjernet.

Ifølge Sky News skal nyheten ha kommet brått på de ansatte i Kent, som trodde de var mer skjermet siden de ikke jobber med coronarelaterte legemidler der.

Pfizer har de siste årene rapportert om rekordhøye inntekter som følge av coronavaksine-salget, som de utviklet i samarbeid med tyske BioNTech. Så langt i 2023 har selskapet tjent 5,5 milliarder dollar, mot 26,4 milliarder i fjor.

Hittil i år er aksjen ned over 40 prosent.

– Et slag i ansiktet

Kevin Mills, som er Labour-lokalpolitiker, sier til BBC at han antar kuttene blir gjennomført slik at Pfizer skal få et større overskudd.

– Jeg synes ikke dette er måten du behandler ansatte som har jobbet for deg. Man bør behandle dem med litt respekt, sier han og legger til:

– Like før jul, for et slag i ansiktet.