<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hydro inngår klimasamarbeid med Volvo

Hydro og Volvo Group lanserer partnerskap for å drive frem utviklingen av klimanøytrale kjøretøy innen 2040.

Publisert 2. des. 2023 kl. 14.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
PARTNER OPP: Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim går inn i et strategisk samarbeid med Volvo Groups konsernsjef Martin Lundstedt. Foto: Iván Kverme

Under årets COP28-klimakonferanse i Dubai har Hydro og Volvo Group kunngjort et strategisk samarbeid for å akselerere overgangen til karbonnøytral transport. Målet er å levere kjøretøy uten klimaavtrykk innen 2040, kommer det frem i en pressemelding lørdag.

Som en del av samarbeidet vil Hydro og Volvo Group utarbeide et veikart for levering av primæraluminium med 80 prosent redusert karbonavtrykk i 2030, sammenlignet med dagens globale gjennomsnitt.

– Nok et skritt fremover

– Vi jobber mot vårt overordnede mål om en klimanøytral verdikjede innen 2040, og tilgang på lavkarbonaluminium er nok et skritt fremover, sier Volvo Groups konsernsjef Martin Lundstedt.

Hydro produserer i dag primæraluminium med et karbonavtrykk på en fjerdedel av verdensgjennomsnittet.

– Et konkret eksempel er å undersøke hvordan Volvo Groups innovative løsninger kan bidra til å ytterligere redusere karbonutslippene i verdikjeden vår, sier Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

Samarbeidet mellom Hydro og Volvo Group går ut på å:

  • Etablere et veikart for levering av aluminium med nær null utslipp før 2030.
  • Samarbeide for å muliggjøre bruk av mer lavkarbonaluminium i Volvos produksjon frem mot levering av aluminium med netto null utslipp i 2040.
  • Resirkulering og optimal gjenbruk
  • Utforske hvordan Volvo Groups innovative transportløsninger kan brukes i Hydros gruvevirksomhet i Brasil, slik at karbonavtrykket i verdikjeden for aluminium kan reduseres ytterligere.