<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det er en dyr aksje

Spotify har fått «tech-prising», men inntektsestimatene må ned, spår aksjekommentator Karl Johan Molnes.

Publisert 4. des. 2023 kl. 14.15
Oppdatert 4. des. 2023 klokken 15.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord

Mandag ble det kjent at musikkstrømmegiganten Spotify må si opp rundt 1.400 (17 prosent) av sine drøyt 8.600 ansatte. Kuttet ble et av temaene på Børsmorgen. 

– Når de kutter så mange ansatte betyr det at listene vi fikk for en ukes tid siden blir sendt ut også neste år. Selskapet har tenkt å tjene penger og overleve, og det er positivt, sa aksjekommentator Karl Johan Molnes.

– Men det er en dyr aksje, fortsatte han.

Stiger i førhandelen

Molnes viste til at P/E på aksjen er 125 på neste års estimater.

– Selskapet merker at renten biter. Folk sparer og flere kutter i abonnementene. Estimatene som peker mot at salget skal til himmels neste år, det kommer nok ikke til å skje. Inntektsestimatene må reduseres, men nå går også kostnadsestimatene ned. Jeg tror de har funnet en måte å tjene penger på nå, sa kommentatoren.

Spotify regner i fjerde kvartal med å ta 130-145 millioner euro i engangskostnader tilknyttet jobbkuttene, og tar som en konsekvens ned guidingen av driftsresultatet for perioden fra pluss 37 millioner til minus 93-108 millioner euro.

Aksjen falt over 2 prosent i New York fredag, men reagerer opp over 9 prosent i tidlig handel mandag. Hittil i år har aksjen steget over 150 prosent.