<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

XXL-topp takker for seg

Finansdirektøren i XXL, Stein Eriksen, forlater sportsgiganten etter fem års fartstid i selskapet. 

Publisert 8. mars 2024 kl. 17.05
Oppdatert 8. mars 2024 klokken 17.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
NY JOBB: Stein Eriksen takker for seg i XXL og takker ja til ny CFO-stilling.  Foto: NTB

Stein Eriksen informerte i dag konsernsjef Freddy Sobin om at han forlater sportsgiganten til sommeren. Han har akseptert jobben som finansdirektør i et annet selskap, fremkommer det av en børsmelding fredag ettermiddag. 

– Jeg respekterer hans beslutning om å gå videre når XXL nå går inn i en ny fase med å utføre transformasjons- og snuoperasjonsplanen "Reset & Rethink". Vi vil nå sikre en robust overlevering sammen, og jeg ønsker ham lykke til på veien videre, sier konsernsjef Freddy Sobin.

Eriksen har hatt stillingen som finansdirektør i selskapet siden mai 2018. XXL vil umiddelbart starte prosessen med å rekruttere en etterfølger til CFO-stillingen, oppgir de i meldingen. 

– XXL går inn i en annen fase, med en sterk snuoperasjon som for øyeblikket blir gjennomført, og jeg føler at nå er riktig tidspunkt for meg å gå videre, sier Stein Eriksen om avgangen. 

Milliardunderskudd 

Selskapets siste kvartalsrapport avslørte et underskudd på 1,4 milliarder kroner i 2023. Tallene viste negativ vekst for sportsgiganten for åttende kvartal på rad. 

Selskapet annonserte i forbindelse med kvartalsrapporten at det har besluttet å trekke seg ut av Danmark. Aksjen ble straffet med en nedgang på 19 prosent etter kriserapporten. 

Aksjen endte dagen i dag ned 4,5 prosent til 0,75 kroner.