<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brann i stort russisk oljeraffineri

Et ukrainsk droneangrep har ført til brann på et av Russlands største oljeraffinerier. To personer er sendt til sykehus. 

Publisert 13. mars 2024 kl. 10.06
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 259 ord
I BRANN: Oljeraffineriet i Rjazan spiller en viktig rolle i Russlands oljeindustri. Foto: Google Maps

Det brøt onsdag ut brann på Rjazan-oljeraffineriet i Russland som følge av et ukrainsk droneangrep. Raffineriet tilhører Rosneft, landets største oljeprodusent som er delvis eid av den russiske staten.

På Telegram bekreftet Rjazan-guvernør Pavel Malkov brannen, skriver Bloomberg. Ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass er to personer innlagt på sykehus som følge av hendelsen.

– Alle redningstjenester jobber på stedet, sier guvernøren.

Ukraina har de siste dagene intensivert angrepene mot Russland, bare dager før presidentvalget som vil sikre Vladimir Putin nye seks år ved makten. Bare i løpet av natten har 58 ukrainske droner blitt skutt ned i flere regioner, ifølge det russiske forsvarsdepartementet.

Vil strupe krigskassen

Siden nyttår har imidlertid Ukraina fokusert på å angripe russiske oljeraffinerier i et forsøk på å lamme oljeeksporten, noe som vil gi færre penger i den russiske krigskassen.

Natt til tirsdag ble to andre oljeanlegg rammet av ukrainske droneangrep.

Rjazan-oljeraffineriet har en produksjonskapasitet på 340.000 fat pr. dag, og er en betydelig leverandør av diesel og bensin til Moskva og regionene rundt.

Den russiske Ural-oljen stiger 0,3 prosent i dagens handel. Brent- og WTI-oljen stiger henholdsvis 0,7 og 0,6 prosent.

– Dronene vår fungerer

Putin kommenterte de eskalerende angrepene fra Ukraina i et TV-intervju onsdag. Han mener målet er å forstyrre helgens presidentvalg.

– Et annet mål er å få noen form for trumfkort i en mulig forhandlingsprosess, sa han ifølge Bloomberg.

– Jeg tror alle ser at dronene våre fungerer, og de fungerer på lang avstand. Langdistanseangrep er den beste veien å gå mot sikkerhet for alle, sa den ukrainske presidenten, Volodymyr Zelenskyj, i en tale tirsdag kveld.