<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Må vrake spådom om boligprisfall?

Eiendom Norge-direktør Henning Lauridsen har spådd boligprisene ned 3,5 prosent i 2023. Hittil i år har det gått mye bedre enn han så for seg.

Publisert 3. mars 2023 kl. 13.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 129 ord
SPÅR BOLIGPRISFALL: Direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. Foto: Andreas Drange Jensen
Eiendom Norge: – Mye sterkere boligpriser enn vi hadde ventet
03.03.2023 Boligprisene steg 1,5 prosent i februar, og 0,3 prosent sesongjustert. Vi snakker med Eiendom Norges sjef Henning Lauridsen om hva tallene sier oss og om hvordan det går i boligmarkedet.

Eiendom Norge la fredag frem boligprisstatistikken for februar, og denne viste at prisene steg 1,5 prosent nominelt og 0,3 prosent sesongjustert.

Prisutviklingen var mye sterkere enn Eiendom Norge hadde regnet med, og etter dagens presentasjon ble direktør Henning Lauridsen spurt om han står ved 2023-prognosen i Finansavisens boligbarometer – hvor han la seg i den pessimistiske enden med 3,5 prosent prisfall. 

– Det som trekker i retning av at det skal skje, er at vi nå mest sannsynlig får flere renteøkninger enn én, og det vil kunne dra prisene en del nedover. På den annen side har vi et sterkt arbeidsmarked, en sterk norsk økonomi og sannsynligvis et sterkt lønnsoppgjør. Derfor er vi nok heller på undersiden av 3,5 prosent enn oversiden hvis vi skal si noe nå, sier han til Finansavisen.