<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dæhlie-sønner vil sette prisrekord på Eidsvoll

Bjørn Dæhlie ga toppleiligheten i førjulsgave til sønnene med stor rabatt. Nå vil de selge den for det som kan bli ny prisrekord i regionen.

Publisert 14. sep. 2023 kl. 14.15
Oppdatert 14. sep. 2023 klokken 16.05
Lesetid: 5 minutter
Artikkellengde er 1066 ord
SVIMLENDE SUM: Bjørn Dæhlies to sønner satser på ny prisrekord i Eidsvoll, knappe ni måneder etter at de tok over leiligheten fra faren. Foto: Espen Edin

Tidligere skistjerne Bjørn Dæhlie bodde selv i toppleiligheten, men da han skatteflyktet til Sveits fikk sønnene hans den enorme boligen i gavesalg – for hyggelige 11 millioner kroner. Det er samme sum som boligen ble tinglyst for da Dæhlie senior overtok ved ferdigstillelse fire år i forveien.

Den 311 kvadratmeter store leiligheten i Eidsvoll sentrum har siden vært leid ut. Nå er kontrakten utgått, og sønnene har bestemt seg for å selge. Prisantydningen ligger på hele 25 millioner kroner.

– Sønnene, som bor i Oslo, har besluttet at de ikke vil flytte til Eidsvoll. De ønsker da å selge leiligheten, eventuelt leie den ut.

Det sier regionleder i Akershus i Eiendomsmegler 1, Aleksander Nilsen, til Romerikes Blad, som først omtalte salget.

Penthouse i julegave?

Leiligheten ligger i vannkanten av elva Vorma, i sentrum av Eidsvoll. Bjørn Dæhlie var selv byggherre for leilighetskomplekset, og han og kona Vilde Ytter-Falck flyttet inn i penthousen i 2018. 

FRA TRAKTENE: Bjørn Dæhlie kommer fra Elverum, en liten time unna Eidsvoll, og han og Vilde giftet seg i Eidsvoll tilbake i 2002. Foto: Ivan Kverme

Eierskiftehistorikken viser at sønnene, Sander og Sivert, overtok leiligheten lille julaften 2022. 

Med en 225 kvadratmeter stor takterrasse, privat heisadkomst og tre soverom håper sønnene dermed på å sette ny prisrekord i Romerike - knappe ni måneder etter overtagelsen. Det følger også med to garasjeplasser, jacuzzi og Sonos-lydanlegg.

HELE TOPPEN: Kjøperen av Dæhlies tidligere hjem kan boltre seg på hele toppetasjen av bygget. Foto: Emil Sollie

100 mill. på Tjuvholmen

Ifølge Romerikes Blad er det blitt solgt en leilighet i Lillestrøm til 23 millioner, men den skal være mindre enn denne. I Jessheim er rekorden på 19 millioner kroner.

Ser man på Finn-oversikten for Eidsvoll, er det et stykke ned til nest dyreste. Det er imidlertid en herskapelig villa på vel 500 kvadratmeter, som ligger ute til 15 millioner kroner.

Nilsen mener 25 millioner er realistisk pris for Eidsvoll-leiligheten, som har en kvadratmeterpris på snaue 75.000 kroner.

– Denne hadde kostet over 100 millioner på Tjuvholmen, hevder meglertoppen.

(1 / 5)