<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boligprisene gikk opp i nesten hele landet i første kvartal

Boligprisene steg i stort sett hele landet, unntatt ett område, viser Eiendom Norges regionsrapporter for første kvartal i år.

Publisert 15. apr. 2024 kl. 10.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 113 ord
STOR PÅGANG: Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge rapporterer om prisvekst på boligmarkedet i nesten hele landet. Foto: NTB

Hammerfest var det eneste boligprisområdet som opplevde nedgang. Her gikk prisene ned 4 prosent.

– Det er normalt med oppgang i første kvartal, og selv med dyrtid og høye renter er det sterk vekst i de fleste delene av landet, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Flere kommuner kan vise til en sterk start på boligåret. Bamble i Telemark, Vestby i Akershus, Notodden, Grimstad, Lillesand og Færder hadde alle en økning på over 6 prosent i boligprisene.

– Som normalt steg prisene i samtlige fylker i første kvartal. Forventningene om en lavere rente snart og lønnsvekster er trolig hovedårsaken til den mye sterkere utviklingen så langt i år enn de fleste forventet, avslutter Lauridsen.

(NTB)