<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stadig flere venter at boligprisene skal videre opp

– Optimistiske boligprisforventninger bidrar isolert sett til å trekke opp aktiviteten i boligmarkedet, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL.

Publisert 23. apr. 2024 kl. 08.52
Oppdatert 23. apr. 2024 klokken 09.32

Boligprisforventningene gjorde et byks i optimistisk retning fra desember i fjor til januar i år, og har siden styrket seg mye. Fra mars til april økte andelen som venter høyere boligpriser fra 62 til 68 prosent. Kun syv prosent tror på boligprisfall, viser NBBLs Boligmarkedsbarometer.

– Jeg tror boligprisene vil fortsette å øke moderat i månedene som kommer. Det er utsikter til at de fleste vil oppleve reallønnsvekst i år, og arbeidsledigheten er fortsatt lav. Det første styringsrentekuttet kommer trolig en gang mot slutten av året, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL.

Renteforventningene endret seg lite fra mars til april. Andelen som venter høyere renter fremover økte litt, fra 23 prosent i mars til 27 prosent i april, mens 46 prosent venter at boliglånsrenten er lavere om et år, om lag uendret fra mars.

Litt mer optimistiske boligprisforventninger, lite endrede renteforventinger og fortsatt høy jobbtrygghet bidro til at boligmarkedsbarometeret styrket seg litt i april, etter å ha tatt seg kraftig opp siden november i fjor. Ved utarbeidelse av boligmarkedsbarometeret har NBBL vært i kontakt med et landsrepresentativt utvalg på 1.000 personer.