<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikrer billig kraft i ti nye år

Elkem har etter ny Statkraft-avtale sikret over 80 prosent av sin kraftforsyning i Norge til konkurransedyktige priser.

Publisert 28. feb. 2023 kl. 15.21
Oppdatert 28. feb. 2023 klokken 15.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
TIÅRSAVTALE: For Elkem, ledet Helge Aasen. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Elkem og Statkraft har signert en ny langsiktig kraftavtale som sikrer Elkems anlegg i Bremanger ytterligere krafttilgang på konkurransedyktige vilkår. Avtalen omfatter en effekt på 20-40 MW over en periode på ti år, går det frem av pressemeldinger fra begge parter tirsdag.

Elkem har dermed sikret over 80 prosent av sin kraftforsyning i landet til konkurransedyktige priser. Den nye Statkraft-kontrakten sikrer ytterligere forutsigbarhet for totalt 3 TWh i 2024-2033, og understøtter fortsatt langsiktig drift og muliggjør nye investeringer ved anlegget.

– Slike avtaler støtter fortsatte investeringer i våre norske anlegg, inkludert arbeidet med å levere på klimaplanen mot netto null innen 2050. Denne nye avtalen med Statkraft gjør oss i stand til å fortsatt levere kritiske materialer for den grønne omstillingen til våre kunder i Europa og resten av verden, sier Elkem-sjef Helge Aasen i en kommentar.

De fleste av Elkems norske produksjonsanlegg ligger i Midt- og Nord-Norge, der prisene har holdt seg lavere enn i sør. Over 90 prosent av Norges kraftproduksjon er basert på fornybar vannkraft.