<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt i Afrika

Aker Solutions melder om betydelig kontrakt med TotalEnergies i Kongo.

Publisert 4. mai 2023 kl. 08.49
Oppdatert 4. mai 2023 klokken 08.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
NY KONTRAKT I AFRIKA: Kjell Inge Røkke-dominerte Aker Solutions melder om ny kontrakt med TotalEnergies. Foto: Iván Kverme

 

Aker Solutions har blitt tildelt det selskapet beskriver som en «betydelig kontrakt» av TotalEnergies for å levere sine standard subsea produksjonssystemer for ytterligere tre brønner knyttet til Moho Nord-feltet i Kongo. 

Aker Solutions definerer en betydelig kontrakt til å være i størrelsesorden 0,5 og 1,5 milliarder kroner.

Arbeidet starter umiddelbart, med endelige leveranser planlagt i første kvartal 2025. Moho-feltet representerer mer enn halvparten av Kongos oljeproduksjon, og Aker Solutions har vært tilstede i feltet siden 2013.

– Historisk høy ordrereserve

Torsdag morgen la Aker Solutions frem sine kvartalstall. I årets første kvartal hadde selskapet inntekter på 11,4 milliarder kroner og fikk et resultat før skatt på 558 millioner kroner, opp fra henholdsvis 8,3 milliarder og 281 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

– Med en historisk høy ordrereserve og robust ordreinngang i dette kvartalet, er vi i rute til å nå de finansielle målene og til å gripe muligheter i raskt skiftende energimarkeder, sier konsernsjef Kjetel Digre i Aker Solutions i kvartalsrapporten.