<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

HydrogenPro-sjefen går på dagen

Toppsjef Tarjei Johansen går på dagen, samtidig som selskapet varsler økt satsing i USA.

Publisert 8. aug. 2023 kl. 07.40
Oppdatert 8. aug. 2023 klokken 08.06
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 288 ord
Tarjei Johansen, adm. direktør i HydrogenPro, er ferdig i selskapet. Foto: HydrogenPro

Adm. direktør i HydrogenPro, Tarjei Johansen, går på dagen etter ni måneder i jobben. Det opplyses i en børsmelding tirsdag morgen. Inn kommer Jarle Dragvik som ny midlertidig toppsjef.

«HydrogenPro og Tarjei Johansen har i dag blitt enige om å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning på grunn av reviderte prioriteringer i selskapets strategi», skriver hydrogenselskapet.

Samtidig kunngjør de at de styrke innsatsen på det nordamerikanske markedet, og særlig mot en mulig notering på Nasdaq-børsen i New York, for å få tilgang til et større investormiljø.

«Planen om å bygge kapasitet i USA opprettholdes, men med den nåværende markedssentimentet er det lite attraktivt å skaffe finansiering i markedet sett fra et aksjonærperspektiv, og selskapet jobber aktivt med alternative måter å finansiere utvidelsen på».

Dragvik, som tar over, er nåværende adm. direktør i TM Holding, og har erfaring fra Norsk Hydro, Orkla og Norske Skog. Han har også vært medlem av HydrogenPro-styret frem til mai 2023.

I børsmeldingen skriver HydrogenPro at de har bestemt seg for å:

  1. Fokusere innsatsen på det nordamerikanske markedet og ta konkrete skritt langs to retninger, den ene er å starte forberedelser for en mulig notering på Nasdaq-børsen i New York for å sikre tilgang til et større investormiljø. Det andre er å bygge opp det amerikanske lederteamet «for å bli en sterk kraft i selskapets amerikanske strategi og dermed dra nytte av lokal kunnskap om forretningsutvikling og bruk av finansielle ressurser, inkludert samarbeid med de mest progressive delstatene i USA».

  2. Opprettholde HydrogenPros posisjon som en teknologileder for å generere aksjonærverdi ved å fortsette utviklingen av neste generasjons effektive, høytrykkselektrolyser.

  3. Bygge opp en kompetent europeisk organisasjon for å i) ta godt vare på lokale kunder og lykkes med ANDRITZ-samarbeidet, ii) strømlinjeforme den nåværende produksjonsanlegget i Kina og iii) utvikle markedene i Midtøsten sammen med lokale partnere.