<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seadrill tjente over 1 mrd.

Seadrill satt igjen med 1,1 milliarder kroner før skatt i andre kvartal – kraftig opp fra forrige kvartal. Selskapet vil kjøpe tilbake aksjer.

Publisert 15. aug. 2023 kl. 07.03
Oppdatert 15. aug. 2023 klokken 08.08
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 438 ord
LA BAK SEG ET GODT KVARTAL: Konsernsjef Simon Johnson i Seadrill. FOTO: Ivan Kverme

 

Seadrill leverte sterke resultater og bedre enn ventet i årets andre kvartal.

Med en utnyttelse av riggflåten på 93 prosent, hadde selskapet inntekter på 414 millioner dollar og et justert driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 159 millioner dollar. Før skatt satt riggselskapet igjen med 107 millioner dollar, eller 1,1 milliarder kroner.

TIl sammenligning hadde selskapet i første kvartal i år en justert EBITDA på 85 millioner.

Dette var også bedre enn ventet. På forhånd hadde analytikerne sett for seg inntekter på 390 millioner dollar og et resultat før skatt på 67 millioner dollar, ifølge estimater fra Bloomberg.

– Vi leverte sterke resultater dette kvartalet, og guidingen for hele året er fortsatt på linje med tidligere guiding, sier konsernsjef Simon Johnson i kvartalsrapporten.

Seadrill

(Mill. USD)2.kv/232.kv/22
Driftsinntekter414253
Driftsresultat10925
Resultat før skatt107−28
Resultat etter skatt94−36

Selskapet venter fortsatt at inntektene for hele 2023 vil ligge på mellom 1.435 og 1.485 millioner dollar, mens driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) ventes til mellom 435 og 485 millioner dollar.

Seadrill hadde en ordreinngang på 203 millioner dollar i andre kvartal, og ved utgangen av kvartalet var ordrereserven på 2,6 milliarder dollar, opp fra 2,2 milliarder i foregående kvartal.

Vil kjøpe tilbake aksjer

Med en stadig sterkere balanse, har styret i Seadrill nå gitt sin tilslutning til at selskapet kjøper tilbake aksjer for inntil 250 millioner dollar, eller rundt 2,6 milliarder kroner.

– Vårt nye tilbakekjøpsprogram gjør at vi kan vurdere muligheter for å returnere kapital til aksjonærene, sier Johnson i kvartalsrapporten.

Seadrill gikk gjennom en omfattende finansiell restrukturering i fjor, hvor gjeld for 5 milliarder dollar ble omgjort til egenkapital. Siden dette har selskapet redusert gjelden ytterligere, og selskapet var i en netto kontantposisjon ved utgangen av første kvartal.

Ved utgangen av andre kvartal hadde selskapet en samlet gjeld på 355 millioner dollar og en kontantbeholdning på 539 millioner

I sommer utstedte selskapet to obligasjoner til ytterligere refinansiering av gjeld og til generelle selskapsformål, i tillegg til å få på plass en kredittfasilitet. Dermed har Seadrill bygget seg opp en liten krigskasse.

Selskapet opplyser i kvartalsrapporten at den siste refinansieringen fjerner noen av lånevilkårene, noe som gir selskapet større fleksibilitet med tanke på å se på «innvannende muligheter» for aksjonærene.

Solgte rigger

I juni ble det kjent at Seadrill var i diskusjoner om å selge de tre lekterriggene «West Vencedor», «T-15» og «T-16» til Energy Drilling, og dette er nå gjennomført til en samlet pris på 85 millioner dollar, opplyser selskapet.  

Selskapet har også tidligere varslet at det er i «aktive diskusjoner» om å selge de tre oppjekkbare boreriggene som opererer i Qatar – «West Castor», «West Telesto» og «West Tucana». Her har Pareto Securities tidligere estimert en salgspris på 100–120 millioner dollar pr. rigg.