<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB selger seg ned i Seadrill

DNB har solgt 1 million Seadrill-aksjer for over en halv milliard kroner.

Publisert 17. aug. 2023 kl. 09.04
Oppdatert 17. aug. 2023 klokken 09.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord
DNB VEKTER SEG NED: Banken selger aksjer tilsvarende 1,25 prosent av de utestående aksjene i Seadrill. FOTO: Bloomberg

 

DNB er blant kreditorene som ble sittende med aksjer i Seadrill da riggselskapet ble refinansiert i fjor.

Nå har banken solgt seg kraftig ned. 

Ifølge en børsmelding torsdag har DNB solgt 1 million Seadrill-aksjer, tilsvarende rundt 1,25 prosent av de utestående aksjene. 

Seadrill-kursen har ligget over 500 kroner den seneste uken, og endte onsdag på 528 kroner. Det betyr at DNB har solgt aksjer for over en halv milliard kroner. 

Aksjene er solgt til et begrenset antall norske og internasjonale institusjonelle investorer, fremgår det av børsmeldingen.

Etter salget sitter DNB med 1,43 millioner aksjer i Seadrill, tilsvarende 1,79 prosent.

Torsdag morgen faller Seadrill rundt 2,5 prosent til 515 kroner på Oslo Børs. Seadrill-aksjen, som ble notert på børs igjen i april i fjor, har doblet seg det seneste året.

Det er ventet at kreditorene som ble Seadrill-aksjonærer etter refinansieringen ikke blir sittende langsiktig med aksjer og vil selge, og DNB er ikke den eneste som har solgt seg ned eller ut.

Statlige Eksportfinansiering Norge (Eksfin) var største aksjonær i Seadrill, men i mars solgte Eksfin 4,4 millioner Seadrill-aksjer gjennom sitt selskap Støperigata Holding. Det ble gjort til 410 kroner pr. aksje, og selgeren fikk dermed 1,98 milliarder kroner for salget.

Etter dette har Eksfin solgt seg videre ned, og i midten av juli kvittet det seg med siste rest. Da ble 4 millioner aksjer solgt, tilsvarende 5,01 prosent av de utestående aksjene. Salget ble gjort til 425 kroner pr. aksje - totalt 1,7 milliarder kroner.