<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tørr Vår

Vår Energi boret tørt i to brønner i Nordsjøen utenfor Stavanger. 

Publisert 14. feb. 2024 kl. 09.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
BORET TØRT: Vår Energi fant ikke noe som det var vært å forfølge med «Deepsea Yantai», som er en rigg av GM4D harsh environment-design og er designet for operasjoner i krevende miljøer og ved vannsdybder på opptil 1.200 meter. Foto: Odfjell Drilling

Brønnene 25/7-12 S og A i prospektene «Hubert» og «Magellan», som ligger 200 kilometer nordvest for Stavanger, melder sokkeldirektoratet. 

Vår Energi gjennomførte nylig boringen av brønnene, som ligger innenfor utvinningstillatelse 917, tildelt i 2017. Boringen ble utført med riggen «Deepsea Yantai», som er eid av Odfjell Drilling. 

Dette var tredje og fjerde brønn i denne utvinningstillatelsen. Området har sett flere funn de siste årene, og infrastrukturen er godt etablert. Vår Energi opererer feltene Balder og Ringhorne Øst, mens Equinor er ansvarlig for Grane, Svalin og Breidablikk.

Målet med undersøkelsene var å påvise petroleum i ulike reservoarbergarter. Brønn 25/7-12 S ble boret for å påvise petroleum i Paleocene reservoarbergarter, mens brønn 25/7-12 A skulle påvise petroleum i Eocene reservoarbergarter.

Resultatene viste at brønn 25/7-12 S traff på Hermodformasjonen, men var tørr. mens brønnen 25/7-12 A traff på Hordaformasjonen og Balderformasjonen, og fant spor av gass. Til tross for noen lovende indikasjoner, var brønnene ikke produktive, og begge ble permanent plugget og forlatt.