<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kutter oljeproduksjonen

Russland skal redusere oljeproduksjonen for å møte krav fra OPEC+. Det skjer etter en rekke angrep på raffinerier og eksportstans til en hovedkunde.

Publisert 25. mars 2024 kl. 17.32
Oppdatert 28. mars 2024 klokken 13.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
KUTTER: Russlands president Vladimir Putin. Aleksander Zemlianitsjenkoko / AP / NTB

Kreml har beordret alle russiske oljeselskaper om å redusere produksjonen inn i andre kvartal. Landet skal møte et produksjonsmål på 9 millioner fat per dag ved utgangen av juni, melder Reuters.

Dette skjer etter at visestatsminister Alexander Novak annonserte i starten av måneden at landet skulle kutte 471.000 fat daglig i oljeproduksjon gjennom andre kvartal. I februar produserte Russland 9,5 millioner fat daglig.

Kuttene er i samsvar med det brede produksjonskuttet hos OPEC+ som ble annonsert i april i fjor og har blitt videreført siden. Russland tar sikte på å utelukkende kutte i produksjonen fremover, samtidig som oljeeksporten skal holde seg på dagens nivå

Russland selv hevder at kuttene er i tråd med en sesongmessig topp i raffineri-vedlikehold. Imidlertid er flere av landets største raffinerier slått ut av ukrainske droneangrep den seneste tiden.

Kuttene skjer samtidig som en av landets største oljekunder, India, har annonsert at de ikke lenger vil ta imot olje fraktet på sanksjonerte tankskip, deriblant fra nasjonale Sovcomflot.