<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utfordringer knyttet til nedskrivninger vedvarer

Clarksons mener Okea har hatt en solid start på 2024. Nå hever meglerhuset kursmålet.

Publisert 26. apr. 2024 kl. 12.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
HEVER KURSMÅLET: Analytiker Roald Hartvigsen i Clarksons. Foto: Thomas Bjørnflaten

I en analyse fra Clarksons skriver analytiker Roald Hartvigsen at Okea har hatt en solid start på året, samtidig som utfordringer knyttet til nedskrivinger vedvarer.

Førstekvartalsresultatet viste en produksjon som var høyere enn både Clarksons og konsensus forventet. Kombinert med høye oljepriser førte dette til en sterk kontantstrømgenerering (eks. gjenværende betaling for Statfjord) for perioden. 

Analysefakta

 

Aksje: Okea
Meglerhus: Clarksons
Anbefaling: Kjøp (Kjøp)
Kursmål: 30 (28)

Analytikeren fryktet en ny Statfjord-nedskriving. Kontinuerlige nedskrivinger av goodwill i en tid med høye oljepriser kan indikere betydelige problemer, og investorer bør opptre med forsiktighet, argumenterer Hartvigsen.

Hartvigsen beskriver Okea som en svært oljeprissensitiv investering på kort sikt, samtidig som han har nedjustert EPS-estimatene til seks kroner for 2024 (med en oljepris på 85 dollar pr. fat), 5,8 kroner for 2025 (80 dollar pr. fat) og 3,7 kroner for 2026 (76 dollar pr. fat).

Analytikeren gjentar kjøpsanbefalingen på Okea, samtidig som han har oppjustert kursmålet fra 28 til 30 kroner. 

Det nye kursmålet reflekterer fortsatt 20 prosent rabatt til beregnet verdijustert egenkapital på 37 kroner pr. aksje, ettersom gjennomføringsrisiko og mangel på klarhet i utbyttepolitikken antas å tynge aksjen de neste 6-12 månedene.

Fredag omsettes Okea-aksjen for 26,42 kroner, opp 0,6 prosent.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT, og justert av Finansavisens journalister.