<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Den globale bensinetterspørselen vil vokse med bare 340.000 fat pr. dag i år, til 26,5 millioner fat pr. dag. Dette vil være den laveste etterspørselsveksten siden 2020, melder Reuters og viser til prognoser fra Wood Mackenzie.

Det vil også utgjøre mer enn en halvering fra veksten i fjor, som var på 700.000 fat pr. dag.

Konsulentfirmaet og analytiker Sushant Gupta forklarer prognosen med overgangen til elbiler i både Kina og USA, men også at etterspørselen normaliseres etter rekylen i fjor, i kjølvannet av coronapandemien.

– I år vil den kinesiske etterspørselen øke med bare 10.000 fat pr. dag, sier Gupta og legger til at dette skyldes elbiløkningen i landet.

Ifølge estimater fra det internasjonale energibyrået IEA vil Kina stå for mer enn halvparten av det totale elbilsalget i år.

Parallelt anslår Rystad Energy en global bensinetterspørsel på rundt 26 millioner fat pr. dag i 2024, en økning på rundt 300.000 fat pr. dag. I fjor var veksten på rundt 700.000 fat pr. dag, ifølge Rystads tall.