<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statkraft trosset stupende strømpriser

Festen er over for kraftprodusentene, men Statkraft leverte likevel et sterkt første kvartal.

Publisert 7. mai 2024 kl. 08.54
Oppdatert 7. mai 2024 klokken 09.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
NYKOMMER: Statkraft-direktør Birgitte Ringstad Vartdal legger frem sine første kvartalstall. Foto: Statkraft

Saken oppdateres

Statkraft leverer solide tall, selv om strømsjokket er over. 

Netto driftsinntekter var 19,6 milliarder kroner i første kvartal, ned fra 23,5 milliarder i samme kvartal i fjor. Underliggende EBIT falt til 13,5 milliarder kroner, fra 17,5 milliarder kroner, melder selskapet tirsdag morgen. Resultat etter skatt var 6,8 milliarder kroner, mot 10,2 milliarder kroner i samme periode i 2023.

Strømprisene falt kraftig i første kvartal, drevet av lavere gasspriser, en mild vinter og redusert etterspørsel. Europeiske strømpriser falt med 31 prosent i Norden i første kvartal og 42 prosent i Europa/Tyskland. Men dette er sammenlignet med ekstraordinære høye priser i samme kvartal i fjor.

I en melding opplyser selskapet at de har signerte flere langsiktige avtaler, inklusive kraftkjøpsavtaler med Alcoa Norge og Hydro Energi i Norge, samt Bürgerwindpark Jevenstedt i Tyskland. Statkraft solgte solkraftverket Ballymacarney (199 MW) i Irland for 1,8 milliarder kroner.

Statkraft Birgitte Ringstad Vartdal gikk på som ny konsernsjef 1. april.

- Jeg er fornøyd med de sterke resultatene tross mye lavere strømpriser i første kvartal. Vi fortsetter å levere godt innen kraftproduksjon og energidisponering og har høy verdiskaping i virksomhetsområdet trading og origination. Vi er godt posisjonert med en solid og skalerbar forretningsmodell som gir oss den fleksibiliteten som trengs for å raskt tilpasse oss endrede markedsforhold, sier konsernsjef Birgitte Ringstad Vartdal i Statkraft.