<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatfall for Reach Subsea

Reach Subseas kvartalstall viser økt inntjening, men også fallende resultater.

Publisert 8. mai 2024 kl. 07.45
Oppdatert 8. mai 2024 klokken 14.06
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 294 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Jostein Alendal i Reach Subsea. Foto: Iván Kverme

Onsdag morgen var det Reach Subseas tur til å legge frem resultatene for første kvartal 2024. Tallene viser både vekst hva gjelder omsetning og lønnsomhet:

Førstnevnte økte med hele 146 prosent, til 575 millioner, mens inntjeningen før renter og skatt nådde 29 millioner.

Selskapet tilbyr løsninger og teknologi til kunder med behov for havdata og tjenester knyttet til dette.

Med to USV-er planlagt lansert denne sesongen, rapporterer selskapet om solide utsikter til nasjonale og internasjonale prosjekter som vil passe godt til fartøyene.

«Reach Subsea’s Drix USV Orca1 har bevist sin verdi ved å fullføre over 25 000 km med høy presisjon hydrografiske survey-linjer», skriver selskapet i børsmeldingen.

Selskapet forsterker også flåten og har nylig investert i en andre Drix USV Orca2 for å støtte pågående storskalaprosjekter.

Reach Subsea’s ordrebok fortsetter å vokse, og har nå nådd 1,3 milliarder, en økning på 60 prosent sammenlignet med første kvartal 2023.

«Mens etterspørselen forblir robust på tvers av ulike markedssegmenter, vil vi fortsette å investere i våre tradisjonelle subsea-tjenester. Bruk av fjernstyrte tjenester øker kapasiteten vår og fungerer som et ideelt supplement for å møte den eskalerende etterspørselen og den raske utvidelsen av markedssegmentene», skriver adm. direktør i selskapet, Jostein Alendal.

Anbudsvolumet har også steget markant, til 10 milliarder, en betydelig økning fra de 2,7 milliardene som ble rapportert i første kvartal 2023.

Inntjeningen før renter og skatt endte på 28,7 millioner, mot minus 8,4 millioner i tilsvarende kvartal i fjor.

Resultatet før skatt faller dog til negative 8,9 millioner, mot positive 5,6 millioner i samme periode i 2023.

Ordreboken er riktignok solid, og steg fra 815 millioner i fjor, til 1,3 milliarder i året. Anbudsvolumet er også sterkt økende, på hele 10 milliarder, mot 2,7 milliarder i tilsvarende kvartal i fjor.

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 9.30