<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Surt børsår skremte ikke Kron-kundene

Kundene hos investeringsplattformen Kron tegnet fond for 2,85 milliarder kroner i 2022.

Publisert 3. jan. 2023 kl. 08.33
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord
BERØMMER KUNDENE SINE: Investeringsdirektør Joar Hagatun i Kron. Silje Sundt Kvadsheim

– Det er bare å berømme Kron-kundene for å ha forstått at det sjeldent er lurt å selge fond eller stoppe spareavtaler etter større markedsfall. Dette gjorde at de fleste fikk med seg høstens opptur etter verdensindeksen MSCI ACWI bunnet ut i juni, sier investeringsdirektør i Kron, Joar Hagatun.

Markedsuro og en trangere lommebok for mange i 2022 ser ikke ut til å ha skremt fondskundene deres.

– Å klare å unngå å selge seg ut i panikk på bunnen av markedet er en av de viktigste bidragsyterne til god langsiktig avkastning, legger Hagatun til.

Det ble i fjor tegnet fond for 2,85 milliarder kroner, mens det ble solgt fond for 705 millioner kroner. I alle fjorårets måneder var det positiv netto tegning, opplyser Kron.

De fleste, både for desember og for hele 2022, valgte å investere i indeksfond. 

iShare sitt S&P 500-fond var blant de mest populære. Fasit var at den amerikanske indeksen falt med nær 20 prosent i 2022, og hadde dermed sitt verste år siden finanskrisen.

– At mange velger å overvekte amerikanske aksjer, som jo allerede veier tungt i globale indeksfond, kan tyde på en forventning om at inflasjonen i USA kan falle raskere enn mange andre tror og at lange renter kan ha toppet ut. Et slikt scenario kan være positivt for fjorårets tapere innenfor teknologi, der mange selskaper prises på fremtidig inntjening, mener investeringsdirektøren.

Topp 10 nettokjøpte fond, totalt 2022

  1. Kron Indeks Global
  2. KLP AksjeGlobal Indeks P
  3. DNB Global Indeks N
  4. Alfred Berg Indeks C
  5. KLP AksjeGlobal Mer Samfunnsansvar P
  6. KLP AksjeNorge Indeks P
  7. iShares Core S&P 500 UCITS ETF
  8. Storebrand Indeks - Norge N
  9. DNB Teknologi N
  10. DNB Norge Indeks N