<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det er helt sykt at noen kjøper dette

Milliardær Charlie Munger er ikke tilhenger av kryptovaluta.

Publisert 2. mars 2023 kl. 20.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
Charlie Munger, visedirektør i Berkshire Hathaway. Bloomberg

Visedirektøren i Warren Buffetts Berkshire Hathaway Charlie Munger uttaler til CNBC at han mener at kryptovaluta er totalt verdiløst, og at han aldri vil anbefale noen å investere.

– Som regel kaller jeg krypto for «crappo». Det er helt sykt at noen vil kjøpe det, sier 99-åringen som fortsatt er visedirektør i Berkshire Hathaway.

Videre uttaler Munger at han mener at alle som er uenige er «idioter», og at det ikke foreligger et rasjonelt argument for å investere i krypto.

Turbulent marked

I fjor forsvant om lag 2 billioner dollar fra kryptomarkedet. Det største bidraget var bitcoin, som sank med over 60 prosent. Samtidig har kollapsen av kryptobørsen FTX gjort investorer nervøse.

Muger fortsetter med å si at han skammer seg over sine landsmenn som faller for denne «fellen». Han utrykker også glede for at det snakkes om å innføre strengere regler for kryptomarkedet i USA.

Strengere regler

Innstramminger og flere regler for kryptobørser og rådgivere er en av den amerikanske verdipapiretatens (SEC) største prioriteringer i år, som ble nevnt i den såkalte prioritetsrapporten for 2023. 

SEC stemte onsdag over nye regler som, hvis godtatt av kongressen, kan kreve at kryptobørser har eiendelene sine hos en føderal bank som skal overse forbrukerens interesser. 

Ifølge kommisjonær Mark Uyeda putter dette kryptoselskaper i en tapssituasjon, samtidig som de føderale bankene i større grad vil være utsatt for risikomomenter som svindel.